• 827

  Galeria de Artă DANA
  0 recenzii

 • Iniţativă pro artă şi cultură
  Activitatea Galeriilor de artă „Dana” a început în vara anului 2006, odată organizarea primei Expoziţii – Pictori interbelici la sediul de pe strada Lăpuşneanu nr. 7-9, în vecinătatea atelierelor de creație ale artiștilor plastici ieşeni. Încă de la debut ne-am propus să organizăm manifestări expoziţionale temporare, tematice, menite să dinamizeze interesul, pasiunea şi dragostea publicului pentru artele frumoase, urmărind în acelaşi timp să aducem la lumină şi lucrări mai puţin cunoscute, contribuind astfel la definirea unor tinere talente.
  În anul 2008 am inaugurat cel de al doilea sediu, în str. Prof. Cujbă nr. 17, unde fiinţează şi Editura Dana Art, sub egida căreia am editat albume de artă, cărţi, broşuri şi reviste.
  Profund angajați în cultivarea și promovarea artei, de la înfiinţare până în present, am organizat peste 150 de expoziţii de pictură, grafică şi sculptură cu participarea artiștilor din România și alte ţări (Franța, Polonia, Republica Moldova, etc.), seri culturale, omagieri, evocări şi lansări de carte.
  Sprijinim în permanență artiștii plastici și inițiativele pro artă și cultură, organizând anual tabere de creaţie, pictură şi sculptură naţionale şi internaţionale la Casă de Creație a galeriei Hodora - Cotnari, Ciric - Iași, Vatra Dornei, Cotu Morii, Delta Dunării, Balcic. Deasemeni, am realizat și dezvoltat puternice și fructuoase colaborări cu Muzeele de Artă din ţară și Galeriile de artă aparţinând Uniunii Artiștilor Plastici din România, cât şi cu cele particulare.
  Alegerile riguroase și rafinate au transformat Galeriile de artă „Dana” într-un spaţiu privilegiat în care plăcerea vizuală se îmbină în mod fericit cu satisfacţia intelectuală.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie