• 324

  Teatrul Național "Vasile Alecsandri"
  0 recenzii

 • Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași este o instituție publică culturală, aflată în subordinea Ministerului Culturii, fiind cel mai vechi Teatru Național din România.

  Clădirea Teatrului Național este o veritabilă bijuterie arhitectonică adăpostind adevărate monumente de artă: Cortina pictată în 1896 de meșterul vienez M. Lenz și terminată de unul din discipoli, prezintă în centru o alegorie a vieții, cu cele trei vârste, iar în dreapta, alegoria Unirii Principatelor Române (Moldova, Transilvania și Țara Românească); Cortina de fier, pictată de Al. Goltz, cu motive ornamentale dispuse simetric, separă etanș scena de restul sălii; Plafonul pictat de Al. Goltz, în culori pastelate, reprezintă alegorii paradisiace, fiind ilustrat cu nimfe și îngeri și încadrat în stucatura rococo; Candelabrul din cristal de Veneția cu 109 becuri.

  În prezent, această clădire găzduiește și Opera Națională Română Iași.

  Pentru spectacolele Teatrului Naţional Iaşi, puteti achizitiona bilete de la AGENTIA TEATRALA (str. Stefan cel Mare nr. 4, langa BCR, tel. 0232-255999), ONLINE din reteaua Eventim la http://www.eventim.ro/ro/cautare/?search_string=iasi# sau din reteaua magazinelor partenere: Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librariile Humanitas si Carturesti.

 • Recenzii

  0.0
  (0 recenzii)

  Lasă-ne o recenzie